Excursió als 9 Salts del Canal d’Urgell

Reprenem la tradicional sortida de cada estiu després d’un 2020 infaust sense activitats. Enguany hem decidit seguir amb la ruta del canal d’Urgell que vam començar fa uns anys.

L’excursió serà el dia 3 de juliol i sortirem de la Plaça Mancomunitat a les 8 del matí.

Recorrerem la Quarta Sèquia, passarem pels 9 salts, la Segona Màquina, La Primera Màquina fins a arribar a Juneda. Allí esmorzarem i emprendrem la volta al poble.

El Canal d’Urgell és una infraestructura hidràulica destinada bàsicament al reg, que porta aigua des del riu Segre als camps de cultiu situats a diferents termes municipals de les comarques de l’Urgell, Pla d’Urgell, Noguera, Segrià i Garrigues, amb una superfície regada total d’unes 70.000 hectàrees i donant servei a uns 77.000 habitants. Entre els anys 1861-1865 es van construir les quatre sèquies de distribució del canal principal, que amb un total de 102,6 km totals van permetre de regar el territori independentment. Així mateix es va construir el canal auxiliar que inicia el seu recorregut al Pantà de Sant Llorenç de Montgai i acaba unint-se al canal principal al terme municipal d’Artesa de Lleida, amb una longitud total de 76,6 km.

No te la perdis!

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *